RSS

Blog

დორადოს მარტივი რეცეპტი

1. პომიდორთან შემწვარი დორადო (ზღვის კარჩხანა) 

 

• თევზი გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და დავამარილოთ გემოვნებით.

• ტაფაზე დავასხათ ზეთი, დავდოთ დორადო და დავიწყოთ შეწვა. ამასობაში მრგვალ ნაჭრებად დავჭრათ ნიორი, წითელი წიწაკა (ჩილი) და პომიდორი.

• დაჭრილი ინგრედიენტები დავამატოთ ტაფაზე, დორადო კი გადმოვაბრუნოთ, რათა მეორე მხრიდანაც შეიბრაწოს.

• დავუმატოთ წყალი და დავაფაროთ თავსახური. ოხრახუში დავჭრათ მოზრდილ ნაჭრებად, მოვაყაროთ თევზს ზემოდან. გავაჩეროთ 5-7 წუთი და ჩვენი გემრიელი თევზი ბოსტნეულთან ერთად მზადაა.

 

✔️ ინგრედიენტები:

1) დორადო (400-600გრ) - 2 ც
2) ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
3) მოზრდილი კბილი ნიორი - 1 ც
4) პატარა ჩილი წიწაკა - 2 ც
5) პომიდორი ჩერი - 300 გრ
6) ოხრახუში - 15 გრ
7) წყალი - 100 მლ
8) მარილი გემოვნებით

 

2. შემწვარი დორადო კარტოფილით და ზეთისხილით

 

• გააცხელეთ ღუმელი 220C ტემპერატურაზე. ჩაყარეთ კარტოფილი მდუღარე წყალში და ხარშეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ და დაჭერით სქელ ნაჭრებად. თასში მოათავსეთ კარტოფილი, დაუმატეთ ზეთისხილით, დაჭრილი ნიორი და ოხრახუში, მოასხით ზეითუნის ზეთი, ლიმონის ცედრა, მარილი და პილპილი. გადაიტანეთ საცხობ დაფაზე და თანაბრად გადაანაწილეთ.

• თევზის მუცელში მოათავსეთ ოხრახუშის ღეროები. კარტოფილზე დადეთ დორადო და მოასხით თასში დარჩენილი ზეითუნის ზეთი. გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში, სანამ კარტოფილის კიდეები არ დაიბრაწება. გამოიღეთ ღუმელიდან, დაასხით ღვინო და დააბრუეთ ღუმელში კიდევ 10 წუთის განმავლობაში თეწვზის სრულ მზაობამდე.

 

✔️ ინგრედიენტები:

1)  400გრ პატარა ზომის კარტოფილი
2)  100 გრ შავი ზეთისხილი
3)  1 კბილი ნიორი
4) ½ კონა ოხრახუში
5)  2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
6)  ნახევარი ლიმონის ცედრა
7)  1 მთლიანი კაპარჭინა, დაახლოებით 400-600 გრ
8)  1 ჭიქა თეთრი ღვინო

გრილზე მომზადებული რვაფეხა

დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი წამოადუღეთ და ჩაყარეთ მარილი. ჩადეთ რვაფეხა წყალში და ხარშეთ სრულ მზაობამდე. (დაახლოებით 60-დან 90 წუთის განმავლობაში, ან სანამ რვაფეხას ჩანგალს ადვილად ჩაარჭობთ.) მოხარშული რვაფეხა გადაიტანეთ დიდ თასში და მოასხით ზეითუნის ზეთი. დააფარეთ თავსახური და შედგით მაცივარში სრული 1 დღე გრილზე შეწვამდე (სასურველია თუ წინასწარ მოამზადებთ რვაფეხას).

 

ინგრედიენტები:

  • 1 ცალი მთლიანი რვაფეხა
  • 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 2 ჩ.კ. ლიმონის ცედრა და 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 100 გრ მწვანე დაჭრილი ზეთისხილი
  • 1 შეკვრა დაჭრილი ოხრახუში
  • მარილი (გემოვნებით)
  • დაფქული შავი პილპილი (გემოვნებით)

 

გაახურეთ გრილი საშუალო ტემპერატურამდე. წაუსვით შესაწვავ ფირფიტას ზეთი და შეწვით რვაფეხა 15-დან 20 წუთის განმავლობაში ორივე მხრიდან, ისე რომ მსუბუქად შეიბრაწოს. გადაიტანეთ რვაფეხა საჭრელ დაფაზე. 

ამასობაში, დიდ თასში ათქვიფეთ ზეთი, ნიორი, ლიმონის ცედრა და წვენი, მარილი და პილპილი.

დაჭერით რვაფეხას თავი რგოლებად. საცეცების სქელი ნაწილები დავჭრათ სასურველი სისქის ნაჭრებად. მოათავსეთ დაჭრილი რვაფეხა წინასწარ გამზადებულ სოუსის თასში და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ზეთისხილი და ოხრახუში. გემრიელად მიირთვით!

 

როგორ მოვამზადოთ ორაგული ყველაზე მარტივად?

ორაგული მსოფლიოს ყველაზე მოთხოვნადი თევზია და არც თუ ისე უმიზეზოდ.  სასარგებლო თვისებები, მომზადების სიმარტივე, რეცეპტების უსაზღვრო ვარიაცია და რაც მთავარია დაუვიწყარი გემო იდეალური დასაწყისია წყალქვეშა სამზარეულოში სამოგზაუროდ.

Cider-Cured Sea Trout with Crab Sauce & Sea Vegetables

This Nathan Outlaw sea trout recipe requires more commitment than skill. The centrepiece, sea trout cured in apple cider, is remarkably easy to prepare and could be used as the base for other recipes.

Simply Grilled Kippers

An extraordinarily simple way to cook delicious kippers - no fuss, plenty of flavour.

Instructions

Heat the grill to high.

Cut the head off the fish.

Spread the flesh side of one kippers with half the butter.

Lay the other one flesh side down on top of the butter, like a sandwich.

Lay them under the grill and grill for 5 minutes.

Carefully turn the kipper sandwich over and grill for a further 5 minutes.

To serve:

Separate the Kippers, carefully remove any bones.

Arrange buttered side up on heated plates, spread with remaining butter and garnish with triangles of bread and butter.

If you're feeling a bit more peckish, kippers are also delicious with baby new potatoes.

Picture of Delivery Service

Delivery Service

Free Delivery in Tbilisi.

Picture of Our Stores

Our Stores

A. Beliashvili 27
I. Abashidze 21a

Picture of Secure Online Payment

Secure Online Payment

VISA
Mastercard

Picture of Contact

Contact

(032) 2 20 22 88

Webshop@fourseas.ge

You have no items in your shopping cart.