Close
Menu
ღვინო

პომინო ბიანკო (Pomino Bianco) 2016 - 0,750 ლ.

მოსავლის მიმოხილვა

 

2016 წლის ზამთარი კასტელ დი პომინოში არ ყოფილა ძალიან მკაცრი. გარდა იანვრის მესამე კვირისა ამინდი იყო სეზონის საშუალო ტემპერატურასთან შედარებით რბილი, წვიმამ კი ზამთრის განმავლობაში საშუალო მაჩვენებელს გადააჭარბა.მარტის ბოლოს და აპრილის დასაწყისში თბილმა ტემპერატურამ გამოიწვია ადრეული დაკვირტვა აპრილის პირველივე კვირაში. კვირტების ნიმუშებმა, რომლებიც მაისის თვეში იქნა აღებული ყვავილობის შესაფასებლად, გამოავლინეს ნაყოფის მსხმოიარობის საუკეთესო მაჩვენებლები. ყვავილობა დასრულდა 15 ივნისისთვის, დამწიფების ფაზა კი წინა წელთან შედარებით ათი დღით ადრე დაიწყო. მშრალმა, მზიანმა დღეებმა ყურძნის შესანიშნავ დამწიფებას შეუწყო ხელი. შედეგად, რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია პომინოს თეთრი ღვინოებისთვის, შენარჩუნდა შაქრის საუკეთესო დონე მჟავიანობის დაკარგვის გარეშე.

პომინო ბიანკო 2016, DOC საუცხოოდ ელეგანტური ნაზავი შარდონესი და პინო ბიანკოსი მოდის ტოსკანას დიდებული ვენახებიდან რომლებიც ზღვის დონიდან 700 მეტრზე მდებარეობს. პომინო ბიანკო 2016 არის კამკამა, ჩალისფერი ღვინო. ყნოსვისას ყვავილების მკვეთრი სურნელი იგრძნობა, ჟასმინისა და პლუმერიას არომატს ემატება გარგრის და კომშის მსუბუქი ტონები. ჭიქაში ღვინო ასევე გამოჰყოფს ტროპიკული ხილის და კარდამონის ეგზოტიკურ სურნელებს. დაგემოვნებისას პომინო ბიანკო არის არომატული გამაცოცხლებელი ღვინო, დაბალანსებული სტრუქტურით და სრულყოფილი გემოთი, გასინჯვის შემდეგ კი ტოვებს ნაზ გემოს მწიფე მოცხარისა.
54,80 ₾
- +

მოსავლის მიმოხილვა

 

2016 წლის ზამთარი კასტელ დი პომინოში არ ყოფილა ძალიან მკაცრი. გარდა იანვრის მესამე კვირისა ამინდი იყო სეზონის საშუალო ტემპერატურასთან შედარებით რბილი, წვიმამ კი ზამთრის განმავლობაში საშუალო მაჩვენებელს გადააჭარბა.მარტის ბოლოს და აპრილის დასაწყისში თბილმა ტემპერატურამ გამოიწვია ადრეული დაკვირტვა აპრილის პირველივე კვირაში. კვირტების ნიმუშებმა, რომლებიც მაისის თვეში იქნა აღებული ყვავილობის შესაფასებლად, გამოავლინეს ნაყოფის მსხმოიარობის საუკეთესო მაჩვენებლები. ყვავილობა დასრულდა 15 ივნისისთვის, დამწიფების ფაზა კი წინა წელთან შედარებით ათი დღით ადრე დაიწყო. მშრალმა, მზიანმა დღეებმა ყურძნის შესანიშნავ დამწიფებას შეუწყო ხელი. შედეგად, რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია პომინოს თეთრი ღვინოებისთვის, შენარჩუნდა შაქრის საუკეთესო დონე მჟავიანობის დაკარგვის გარეშე.