Close
Menu
ღვინო

ატტემს სოვინიონ ბლანკ (Attems Sauvignon Blanc) 0,750 მლ

მოსავლის მიმოხილვა

რბილი მსუბუქად წვიმიანი ზამთრის შემდეგ ასევე თბილი იყო გაზაფხული, სეზონურ საშუალო მაჩვენებელზე უფრო მაღალი ტემპერატურით. მაისსა და ივნისში საშუალო ტემპერატურა დაეცა და ნალექებმა იმატა. ივლისი იყო ყველაზე ცხელი  და მშრალი პერიოდი წლის, რის შედეგადაც ნიადაგზე საირიგაციო სამუშაოები გახდა საჭირო. აგვისტო და სექტემბერი კი გამოირჩეოდა ტემპერატურისა და ტენიანობის მაჩვენებლით. ყურძნის აყვავებისდა დამწიფების ფაზები სტაბილური პროგრესული ტემპით განვითარდა, მოკრეფვისას კი მიღებულ იქნა საუკეთესო ხარისხი. 2016 წლის ზრდის სეზონი დასამახსოვრებლად რჩება ტემპერატურის დღე-ღამური ცვლილებებით, განსაკუთრებით აგვისტოს ბოლოდან სექტემბრის ბოლომდე, რამაც თავის მხრივ ხელი შეუწყო არომატული ელემენტების კონცენტრირებას და დაბალანსებულ გემოს თითოეულ ჰექტარზე. სოვინიონის რთველი დაიწყო აგვისტოს ბოლოს და გაგრძელდა სექტემბრის შუა რიცხვებამდე. დაკრეფილი ყურძენი გამოირჩეოდა ლამაზი მტევნებით და შაქრის მაღალი კონცენტრაციით წინა წლებთან შედარებით.  

ვენეცია, ჯიულია, IGT ატტემს სოვინიონ ბლანკი გამოირჩევა სრულიად განსხვავებული, კომლექსური ბუკეტით. ფერით არის მოჩალისფრო ყვითელი, მწვანე ელფერებით. მისი გემო აღსანიშნავია მკვეთრი მჟავიანობით და არომატების სიუხვით. მბზინავი ოქროსფერი ყვითელი მკრთალი მომწვანო ელფერებით. სასიამოვნო არომატი, რომელიც დაყნოსვისას სალბის და პომიდვრის ფოთლების სურნელით იწყება, შემდგომ კი გრძელდება გვიან დამწიფებული ატმის, ნესვის და თეთრი ქლიავის ნოტებით. ხილის მდიდრული არომატი გამოკვეთს მის მომჟავო, არომატულ გემოს რომელიც საბოლოოდ ტოვებს მიმზიდველ, დაბალანსებულ შემდგომ გემოს.
61,00 ₾
- +

მოსავლის მიმოხილვა

რბილი მსუბუქად წვიმიანი ზამთრის შემდეგ ასევე თბილი იყო გაზაფხული, სეზონურ საშუალო მაჩვენებელზე უფრო მაღალი ტემპერატურით. მაისსა და ივნისში საშუალო ტემპერატურა დაეცა და ნალექებმა იმატა. ივლისი იყო ყველაზე ცხელი  და მშრალი პერიოდი წლის, რის შედეგადაც ნიადაგზე საირიგაციო სამუშაოები გახდა საჭირო. აგვისტო და სექტემბერი კი გამოირჩეოდა ტემპერატურისა და ტენიანობის მაჩვენებლით. ყურძნის აყვავებისდა დამწიფების ფაზები სტაბილური პროგრესული ტემპით განვითარდა, მოკრეფვისას კი მიღებულ იქნა საუკეთესო ხარისხი. 2016 წლის ზრდის სეზონი დასამახსოვრებლად რჩება ტემპერატურის დღე-ღამური ცვლილებებით, განსაკუთრებით აგვისტოს ბოლოდან სექტემბრის ბოლომდე, რამაც თავის მხრივ ხელი შეუწყო არომატული ელემენტების კონცენტრირებას და დაბალანსებულ გემოს თითოეულ ჰექტარზე. სოვინიონის რთველი დაიწყო აგვისტოს ბოლოს და გაგრძელდა სექტემბრის შუა რიცხვებამდე. დაკრეფილი ყურძენი გამოირჩეოდა ლამაზი მტევნებით და შაქრის მაღალი კონცენტრაციით წინა წლებთან შედარებით.