Close
Menu
ღვინო

დანცანტე მერლო (Danzante Merlot ) 2016, 0,750ლ.

დაძველება და ფერმენტაცია

მსუბუქად დაწურული ყურძნის წვენის ფერმენტაცია უნდა მოხდეს უჟანგავი ფოლადის კასრებში დაახლოებით 30С ტემპერატურაზე. ღვინის ფერმენტაცია მიმდინარეობს დაახლოებით 10 დღე და შემდგომ კიდევ ხანგრძლივდება შვიდი დღე კანთან კონტაქტით რათა ნატურალურად დარბილდეს ტანინები და განვითარდეს სახეობის დამახასიათებელი კომპლექსურობა. პირველადი ფერმენტაციის შემდეგ ღვინო გადის რძემჟავიან ფერმენტაციას, რათა გაუმჯობესდეს ღვინის სიმკვრივე. იმისათვის რომ, ხილის და კენკრის არომატები შენარჩუნდეს ღვინო არ ძველდება მუხის კასრებში. 10 თვიანი უჟანგავ ფოლადში დაძველების შემდეგ ღვინო ისხმევა ბოთლებში.

მერლო, ტოსკანა, IGT ინტენსიური ლალისფერი წითელი, ნაზი მოისამნისფრო სხივებით. ყნოსვისას ხაზგასმით იგრძნობა ველური კენკრის, კერძოდ ველური ალუბლის და მაყვლის მსუბუქი სურნელები, რასაც მოსდევს მომწარო არომატი შოკოლადის და შავი ლიქიორის. რბილი და აბრეშუმისებრი გემო ავლენს ხილის მკვეთრ არომატს და ბრწყინვალე ტანინს. თითქმის დაუსრულებელი შემდგომი გემო კი ტოვებს დაუვიწყარ შთაბეჭდილებას.
34,00 ₾
25,50 ₾
- +

დაძველება და ფერმენტაცია

მსუბუქად დაწურული ყურძნის წვენის ფერმენტაცია უნდა მოხდეს უჟანგავი ფოლადის კასრებში დაახლოებით 30С ტემპერატურაზე. ღვინის ფერმენტაცია მიმდინარეობს დაახლოებით 10 დღე და შემდგომ კიდევ ხანგრძლივდება შვიდი დღე კანთან კონტაქტით რათა ნატურალურად დარბილდეს ტანინები და განვითარდეს სახეობის დამახასიათებელი კომპლექსურობა. პირველადი ფერმენტაციის შემდეგ ღვინო გადის რძემჟავიან ფერმენტაციას, რათა გაუმჯობესდეს ღვინის სიმკვრივე. იმისათვის რომ, ხილის და კენკრის არომატები შენარჩუნდეს ღვინო არ ძველდება მუხის კასრებში. 10 თვიანი უჟანგავ ფოლადში დაძველების შემდეგ ღვინო ისხმევა ბოთლებში.